Laser fågelskrämmor

Principen om att skrämma fåglar med en laserstråle är inspirerad av naturen. Fåglar uppfattar den annalkande laserstrålen som en fysisk fara som kommer emot dem. Det vädjar till deras överlevnadsinstinkt, vilket gör att fåglarna flyger iväg.  Detta är samma reflex som fåglarna har när de flyger iväg då en bil närmar sig.

Till skillnad från konventionella metoder för att skrämma fåglar så vänjer sig inte fåglarna vid laserstrålen. Efter systematisk användning, kommer fåglarna att överge fältet eftersom dom anser att det är osäkert och förknippat med fara.

Flera års forskning har resulterat i den ultimata laserstrålen för att skrämma fåglar. Detta åstadkoms genom att använda en kombination av mycket precis optik, filtrering och ljus frekvenser. Resultatet är en enastående prestanda i att skrämma iväg fåglar.

Avix Autonomic

Avix Autonomic

Avix Autonomic är en helautomatisk fågelskrämma som kan konfigureras så att den rör sig och skjuter en laserstråle vilket skrämmer bort fåglar på stora områden. Laserskrämman fungerar både med 230 V och 24 V. Med 24 Volts system som inkluderar batterier och solpaneler kan skrämman användas överallt, oberoende om det finns tillgång till elektricitet.

I optimala förhållanden klarar den att skrämma bort fåglar från stora områden. En kontinuerlig närvaro av den rörliga laserstrålen håller områden fria från fåglar 24 timmar om dygnet och 7 dagar i veckan.

Användningsområden: industri, lagerhallar, pälsfarmer, grönsaksodlingar, byggnader med stora tak, golfbanor, flygplatser, spannmålsåkrar, trädgårdar, äppelodlingar, vinoldlingar, bärodlingar, solpanels parker, vindkraftsparker mm.

Avix Autonomic skrämmer svalor, skator, måsar, trastar, kråkor, skator, kajor, duvor, ankor, gäss, tranor etc.

Agrilaser Handheld

agrilaser handheld

Den handhållna Agrilaser handheld är en mycket effektivt laser för direkt ingripande och när det är fråga om långa sträckor. Fåglar ser laserstrålen som ett fysiskt hot, vilket får dem att fly.

Räckvidd: 1000 – 2500 meter beroende på ljusförhållanden.

Kontakta oss för mer info!